Raspucani Flajersi razbili Pitsburg

NHL 13. jan 202123:38 > 14. jan 2021 2:034 komentara
Podeli:
Filadelfija
REUTERS/Eric Hartline

Derbijem Pensilvanije između Filadelfije Flajersa i Pitsburg Pingvinsa počela je nova NHL sezona. I to na kakav način, ubedljivom pobedom domaćina 6:3.

Sjajan početak sezone. Prvi gol je viđen već u šestom minutu. Poveli su gosti iz Pitsburga preko Jankovskog. Igralo se veoma brzo, jako, gotovo bez pauze, ali su više goriva u završnici prvog 20-minutnog perioda imali domaći.

Flajersi su do kraja prve trećine preokrenuli. Oba gola su postigli u situacijama sa igračem više i oba su postigntua sa distance. Prvo je u 16. minutu strelac bio Van Rimsdajk, da bi potpuni preokret doneo golom sedam sekundi pre kraja trećine Gustafson.

Pitsburg je stigao do izjednačenja, golom u ranoj fazi trećine, baš kao i u prvom periodu. Ovaj je bio kombinacija greške golmana domaćih Harta, koji je loše raščistio situaciju, ali i majstorije Krozbija, koji presekao to dodavanje palicom i onda okrenut leđima zatresao mrežu.

Međutim, Filadelfija je ipak vratila vođstvo golom Farabija 66 sekundi pre kraja druge trećine. Ponovo je Pitsburg uzvratio, ponovo na početku trećine. Strelac je bio Tanev za 3:3.

Ali onda je usledila serija domaćih. Prvo je Rafl doneo i treće vođstvo Filadelfiji samo dva i po minuta kasnije. A pitanje pobednika rešeno je u 53. minutu. I to u svega 20 sekundi, za koliko su Flajersi postigli dva gola. Prvo Trevis Konekni, a potom i Hejs za nedostižnih 6:3 i pobedu Filadelfije na startu sezone.

Komentari

Vaš komentar