Sijetl ima novi tim: Legende biraju igrače

NHL 19. jul. 202122:282 komentara
Podeli:
Šon Kemp, Geri Pejton
Guliver Image / AP Photo/Ted S. Warren

Ekipa Sijetl Krakena od sezone 2021/2022. postaće 32. u NHL, a u noći između ponedeljka i utorka održaće se draft proširenja, u kojem će moći da izaberu neke od igrača drugih timova za svoj sastav.

Preostale franšite moći će da zaštite određeni broj svojih hokejaša, pa ostaje da se vidi kako će izgledati ekipa iz države Vašington.

Sijetl Kraken:

U ceremoniji izbora igrača učestvovaće najveće sportske legende Sijetla – nekadašnji „Supersoniksi“ Geri Pejton i Šon Kemp, slavna košarkašica Su Bird, koja nastupa za Sijetl Storm, ali i raning bek Maršon Linč, koji je sa uspehom nastupao za NFL tim Sijetl Sihoksa.

Iako se još ne znaju igrači koji će igrati za Kraken, poznato je da će trener biti Dejv Hakstol, koji je u prethodne dve godine radio kao asistent u Toronto Mejpl Lifsima.

Kraken će postati 32. franšiza u NHL, a igrače će dobiti putem drafta proširenja, koji je na programu 21. jula. Tokom biranja igrača za novi NHL tim koristiće se pravila identična onima iz 2017. godine, kada je u ligu ulazila ekipa Vegas Golden Najtsa.

Komentari

Vaš komentar