Sjajni Flejmsi novom pobedom overili prvo mesto na Pacifiku

NHL 17. feb 20228:20 > 8:21
Sergei Belski-USA TODAY Sports

Kalgari Flejmsi su i prošle noći igrali fantastično. Ekipa za koju igra hokejaš srpskog porekla Milan Lučić je posle pobede od 6:2 nad Kolumbusom, zabeležila identičnu protiv Anahajma. To je šesti uzastopni trijumf za Kalgari koji je preuzeo prvo mesto u diviziji od Vegasa, koji je inače minule noći poražen od Kolorada.

Preraspoloženi su bili hokejaši Kalgarija u sredu. Elijas Lindholm je imao dva gola i aststenciju i time je došao do šeste uzastopne utakmice u kojoj je davao golove. Džoni Gudro je imao takođe tri poena i to preko jednog gola i dve asistencije, dok je Rasmus Anderson imao čak tri asistencije. Što se tiče samog meča on je bio gotov još pre polovine druge trećine.

Flejmis su tada vodili 4:1 i Anahajm je bio bez ikakve šanse do kraja meča. Kalgari je sa 62 boda na vrhu Pacifika, a sa drugi je Vegas sa 59.

Golden Najtsi su izgubili od Kolorada 2:0 i to kod kuće i pored sjajnog Lorena Brosoa koji je imao 23 odbrane. Golman Vegasa je bio i igrač utakmice ali je ipak kapitulirao dva puta, početkom treće trećine kada mu je Gabrijel Landeskog dao gol, a zatim i na četiri minuta do kraja kad je strelac bio Miko Rantanen. Drejsi Kemper je imao šataut sa 29 odbrana.

Lider Atlantika Florida dobila je Karolinu 3:2 posle produžetka. Dva puta je vodila Karolina 1:0 i 2:1, ali su izjednačujuće golove za Pantere dali Barkov i Rajnhart. Eron Ekblad je golom u 16. sekundi produžetka doneo pobedu Floridi.

Vinipeg je dobio Minesotu 6:3. Mark Šifele je imao het trik i to je dao prva tri gola za Džetse. Najpre je Džoel Erikson Ek doveo Vajld u vođstvo, zatim je Šifele od polovine druge trećine do starta treće dao tri pogotka. Do 11. minuta treće trećine biloje 5:2 i tada je bilo pitanje pobednika rešeno. Blejk Viler je imao čak četiri asistencije u ovom meču.

Komentari

Vaš komentar