Sjajni Oilersi na pragu finala Zapada NHL, Rendžeri za 2-2

NHL 25. maj 20228:03
Podeli:
Perry Nelson-USA TODAY Sports via Guliver image

Edmonton Oilersi su dobili Kalgari Flejmse 5:3 i sada vode 3-1 u finalnoj seriji Zapada Nacionalne hokejaške lige. Na Istoku Tampa će se načekati da dobije svog protivnika u finalu jer su Karolina i Njujork Rendžersi na 2-2. U "Medison skver gardenu" slavili su domaći 4:1.

Edmonton je duel protiv Kalgarija baš i započeo u velikom stilu i baš se slutilo da će biti 3-1 u seriji. Golove su dali Nudžent-Hopkins, Hajmen i Kejn u prvoj trećini, da bi Kalgari u drugoj odgovorio golovima Lindholma i Baklunda u samo 40 sekundi.

Tu nije bio kraj Flejmsa jer su dali i gol za izjednačenje u trećoj trećini kada je dao gol Rasmus Anderson polovinom perioda. Ipak do kraja je opet Rajan Nudžent-Hopkins dao gol za Edmonton da bi Evander Kejn u poslednjem minutu postavio konačan rezultat.

Što se tiče serije Karoline i Rendžera sada je tamo nerešeno. Ubedljivi su bili Njujorčani kod kuće još jednom i od 0-2 sada su vratili seriju u egal. Strelci za Rendžere su bili Frenk Vatrano, Adam Foks, Mika Zibanedžad i Endrju Kop, dok je Teuvo Teravainen početkom trećeg perioda dao jedini gol za Hjurikejnse. Tada je inače Njujork vodio 3:0.

Komentari

Vaš komentar