Toronto i Vankuver moćni na gostovanju

NHL 2. mar. 20219:36
Podeli:
Claus Andersen/Getty Images

Toronto Mejlp Livsi i Vankuver Kanuksi ostavarili su ubedljive trijumfe na gostovanju u NHL šampionatu.

U meču protiv Edmontona, Toronto je sve dileme rešio u prvoj trećini. Prvo je pogodio Niman u osmom minutu, Nilander u 11 i na kraju Rajli u 19. minutu. I to je bilo to. Do kraja više nije bilo golova. Toronto je ubedljivo prvi sa 36 bodova u Severnoj diviziji u kojoj se takmiče timovi iz Kanade.

povezane vesti

Po sličnom scenariju Vankuver je dobio Vinipeg 4:0. U prvih 20 minuta precizni su bili Šmid, Miler i Hoglander. Druga trećina je prošla bez golova, da bi u poslednjoj deonici tačku na trijumf stavio Peterson na prazan gol.

Odličan meč viđen je u Kaliforniji, gde je San Hoze dočekao Kolorado. Domaći su na kraju slavili 6:2. Početak nije nagoveštavao ovakav ishod. Preko Žirarda i Landeskoga, gosti su stigli do 2:0. Do kraja druge deonice domaći su izjednači preko Simeka i Labanka. U poslednjih 20 minuta domaći su bili furiozni i postigli četiri gola. Pak u mrežu su poslali Balsers, Karlson, Leonard i Kejn.

„Zlatni vitezovi“ iz Vegasa posle produžetka su bili bolji od Minesote 5:4. Odlučio je pogodak Maksa Pjaćoretija, koji je bio strelac u regularnom delu. Karolina je na gostovanju bila bolja od Floride 3:2. Meč je rešio Necas u drugom minutu produžetka.

U poslednjem meču večeri Sent Luis je savladao Anahajm u gostima 5:4.

 

Komentari

Vaš komentar