Veliki preokret Bruinsa, sedmica Uragana

NHL 1. jan 202222:37 > 23:08
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Veliki divizijski rivali sa Atlantika Boston Bruinsi i Bafalo Sejbersi odigrali su sjajan meč u Ti Di Gardenu. Na kraju je posle preokreta slavio Boston 4:3.

Ni jednoj ni drugoj ekipi ne cvetaju ruže, ali možda je upravo to bio razlog što su priuštili fantastičan okršaj. Na kraju sedam golova, a odluka je pala posle produžetka.

Bafalo je bio u vođstvu i to lepom vođstvu. Imali su Sejbersi prednost 3:1 na ulasku u poslednju trećinu. Golove za goste postigli su Hinostroza, Skiner i Tuk, dok je za Boston jedini strelac bio Smit. Ali u poslednjih 20 minuta rapsodija Bruinsa. Već u prvih pet mintua došli su preko Foljina i Hola do izjednačenja 3:3. Ipak, kako do kraja 60. minuta nije bilo golova, odluka je pala u produžetku. Posle svega 34 sekunde Kojl je matirao Lukonena i doneo na kraju pobedu domaćinu, kojom je došao na bod od mesta koja vode u plej-of.

Karolina je opravdala nadimak Uragani pošto je u gostima savladala Kolumbus 7:4. Ostali rezultati prvog dana Nove godine: Florida – Montreal 5:2, Nešvil – Čikago 6:1, Njujork Ajlanders – Edmonton 3:2.

Komentari

Vaš komentar