Pit stop Pingvina u Vašingtonu

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Vašington Kapitolsi i Pitsburg Pingvinsi ove godine nisu ni bleda senka ekipa koje su u poslednjih nekoliko godina bile redovni učesnici plej ofa, čak i osvajači Stenli kupa u NHL karavanu.

U sudaru posrnulih giganata, koje predvode možda i dvojica najboljih hokejaša 21. veka, Aleks Ovečkin sa jedne i Sidni Krosbi sa druge strane, slavili su gostujući Pingvini 4:1.

povezane vesti

Sve je rešeno u drugoj deonici, koju je tim iz Pensilvanije dobio 3:0. Precizni su bili Zuker, Mek Gin i Petri. Johanson je u poslednjoj trećini smanjio na 1:3, a konačan skor postavio je Gencel na prazan gol. Ovim trijumfom Pitsburg je prekinuo neverovatan niz od sedam poraza.

Montreal je u kanadskom derbiju lako izašao na kraj sa Vankuverom. Kanedijensi su slavili 5:2, a sve je rešeno u prvih 20 minuta kada su domaći vodili 3:0 preko Suzukija, Hekaja i Dača. Do kraja meča Dač je postigao još jedan gol, a za domaće se upisao i Hofman, dok su strelci za Vankuver bili Šen i Hoglander.

Florida je sačuvala mrežu u meču protiv Karoline. Panteri su do trijumfa 3:0 stigli preko Kazinsa, Barkova i Beneta. U poslednjem meču večeri Minesota je kao gost, predvođena dvostrukim strelcom Kaprisovom savladala Anahajm u Kaliforniji 4:1.

Komentari

Vaš komentar