Preporuka gradonačelnice: Pustite ih! Osvojite Kup u Tampi!

Hokej 5. jul. 202113:46
Podeli:
jane Castor
xIvyxCeballox

Gradonačelnica Tampe Džejn Kastor savetuje hokejaše Lajtninga da namerno izgube četvrtu utakmicu u finalu NHL plej ofa od Montreala kako bi mogli pred svojim navijačima u Floridi da proslave osvajanje Stenlijevog trofeja. Tampa vodi 3-0 u seriji i veoma je dominantna u ovom trenutku.

Neko bi rekao da gradonačelnica nema veze sa sportom i da nikada ne bi trebalo namerno izgubiti neku utakmicu, ali ovoga puta njena preporuka možda i ima smisao. Naime Lajtninzi su na početku pravljenja prave NHL dinastije jer će odbraniti titulu osvojenu 2020. godine.

Osvajanje trofeja prošle godine proteklo je u izolaciji u Kanadi i nije bilo adekvatne proslave, dok bi, ako Tampa slavi 4-0, opet proslava bila u Kanadi. Ukoliko bi Lajtninzi dobili peti meč koji je na Floridi onda bi to veselje bilo potpuno drugačije.

Ono što bi smo voleli je da Tampa da Kanejdijensima odmor, da im dozvoli da pobede jednu utakmicu kod kuće i onda da se vrate u našu arenu za završnicu i za osvajanje Stenlijevog kupa. Ne želimo da budemo prepotentni, ali igramo sjajan hokej„, rekla je gradonačelnica Tampe Džejn Kastor.

O ovome je pričao čak i trener Tampe Džon Kuper, ali je njegov stav o ovome jasan.

Ta priča neće ni prići našoj svlačionici. Radi se o pobeđivanju. Ne o tome gde pobeđuješ. To je jedino do čega nam je stalo„, rekao je Kuper.

Četvrti meč finala je u noći između ponedeljka i utorka u 2 časa iza ponoći i gledaćete ga na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar