SP: Šveđanima skandinavski derbi, Sajdžije 4/4

Hokej 18. maj. 202223:20
Podeli:
hokejaška reprezentacija Švedske
Vesa Moilanen/Lehtikuva via REUTERS

U velikom skandinavskom derbiju na SP u Finskoj Švedska je savadala domaćina i aktuelnog olimpijskog šampiona Finsku posle penala 3:2.

U duelu dve neporažene ekipe u Grupi B, presudile su nijanse. Sjajna utakmica, četiri gola, preokreti i penal rulet. Na kraju, više sreće imali su Šveđani.

Upravo je reprezentacija Tri krune povela u 12. minutu preko Larsona. Švedska je otišla na prvi odmor sa minimalnom prednošću, ali Finska je posle samo dva minuta druge deonice preokrenula. Golove su postigli Lehtonen i Vatanen.

Ipak, Kelman je u 47. minutu uspeo da donese izjednačenje, a i produžetak. U njemu nije bilo golova, pa je odluka pala posle penal ruleta. Za Finsku su svi promašili penale, dok je pogodak Bemstroma bio dovoljan za četvrtu pobedu.

U okviru ove grupe Norveška je savladala Austriju 5:3. Važna pobeda u borbi za četvrtfinale.

Pored Švedske sve četiri pobede ima i Švajcarska, sa tim da Sajdžije imaju maksimalan broj bodova 12, jer su sve pobede zabeležili u predviđenih 60 minuta. Poslednju pobedu zabeležili su protiv Slovačke 5:3 i praktično osigurali četvrtfinale. U ovoj Grupi A Francuska je tek posle produžetka pobedila Italiju 2:1.

Komentari

Vaš komentar