U derbiju KHL SKA bolji od Lokomotive

Hokej 5. okt. 202121:01
Podeli:
Oleg Nikishin/Getty Images

U derbiju Kontinentalne hokejaške lige, SKA je na svom ledu savladao ekipu Lokomotive iz Jaroslavlja 1:0.

Sjajnu utakmicu u Sankt Peterbrugu odlučio je pogodak devetnaestogodišnjeg moskovljanina Marata Husnedinova u poslednjem minutu druge trećine, pošto je iskoristio neopreznost golmana Paskvalea i lukavo ga matirao za, ispostaviće se, vredan trijumf Valerija Bragina.

SKA jeste pobedio, ali sa mnogo dobrih vibracija i pozitivnog utiska u igri, Igor Nikitin može da gleda na ovaj meč s obzirom da je nekadašnji trener CSKA od nedavno seo na klupu Lokomotive i pokazao da njegov uticaj na razvoj ovog tima može da ima ogromne razmere.

Gosti su bili bolji rival u ovoj utakmici, propustili su sijaset kvalitetnih prilika i samo zahvaljujući nekadašnjem Nikitinovom pulenu u CSKA, golmanu Larsu Johansonu bodovi su ostali u Sankt Peterburgu.
Najlepši potez na utakmici izveo je Aleksandar Polunin početkom treće trećine, kada se pravom magijom oslobodio Diblenka i imao otvoren pogled ka golu, ali nova finta nije prošla i pak je prošao pored stative.

Imali su hokejaši Lokomotive i prednost igrača više u finišu meča, nije pomogao ni veštački pauer – plej iako se u poslednjim sekundama odvijala prava drama pred Johansonovim golom, koji je odbranio Vladimir Cicura tako što je požrtvovanom reakcijom skinuo pak sa štapa Rida Bušera.

SKA je ovim trijumfom došao do 21 boda i ima dva manje od lidera Zapadne Konferencije Jokerita. Lokomotiva je ostala na sredini Zapada sa 14 osvojenih bodova.

U sredu od 18 sati na Sport Klubu 3 možete gledati još jedan derbi Zapada, duel moskovskih velikana Dinama i CSKA.

Komentari

Vaš komentar