HK Beograd za SK: Projekat za spas srpskog hokeja

Vesti hokej 21. jan. 201716:33 > 16:51
Podeli:
SHLS

Hokejaški klub Beograd formiran je pred početak ove sezone i već u prvoj sezoni takmiči se sa uspehom u MOL ligi. Imaju šansu da izbore plasman u plej-of, a ljudi iz kluba su ekskluzivno za Sport klub izneli utiske povodom prve sezone kluba.

Srpski predstavnik u MOL ligi trenutno se nalazi na 10. mestu i još uvek je u konkurenciji za plasman u plej-of. Jedan od glavnih konkurenata je mađarski Fehervar, sa kojim će igrati u nedelju od 18 časova u ledenoj dvorani „Pionir“. Ulaz će biti slobodan za sve one koji donesu staru odeću za socijalno ugroženo stanovništvo, što je deo humanitarne akcije koju klub sprovodi u saradnji sa Crvenim krstom Beograd i Crvenim krstom Palilula. Više o samoj utakmici, kao i dosadašnjem toku sezone i predstojećim akcijama, kako kluba tako i reprezentacije govorio je jedan od najboljih igrača Beograda Dimitrije Filipović.

Trener kluba, istovremeno i selektor Nemanja Janković istakao je značaj formiranja novog kluba i njegovo igranje u jakom takmičenju kao što je MOL liga, kako za klupsku scenu u Srbiji tako i za samu reprezentaciju, čije jezgro čine upravo igrači ovog kluba.

Jedan od čelnika HK Beograda Marko Vukićević zahvalio se Savezu na pomoći u formiranju kluba, ali i sponzorima na njegovom funkcionisanju. Takođe je govorio i o daljim planovima kluba.