SP: Česi dobili posle 0:3, nemilosrdni Kanađani

Vesti hokej 9. maj. 20170:20 > 0:21
Podeli:
Getty Images Sport, Matt Roberts

Aktuelni svetski šampion i vicešampion Kanada i Rusija, nastavljaju sa odličnim partijama na Svetskom prvenstvu, pošto jedini imaju sve tri pobede. Spektakularne mečeve odigrali su Finska i Češka, kao i SAD i Švedska.

Kanada je do treće pobede došla protiv Belorusije. Zemlja javorovog lista pobedila je 6:0. Briljirao je dvostruki strelac Nil Mekinon, koji je zabeležio i asistenciju, a dva gola postigao je i Point. Po jednom su se u strelce upisali Žiru i Skiner.

Takođe u okviru Grupe B odigran je jedan od najboljih mečeva šampionata. Finska je posle teške blamaže i poraza 5:1 od domaćina Francuske morala da se vadi protiv Češke. Suomi je poveo 3:0 golovima Filpule, Jakole i Lajunena, sve u prvoj trećini. U drugoj nije bilo golova, a onda je u poslednjih 20 minuta usledio uragan Knedlički. Horak, Gudaš i Jan Kovar doneli su izjednačenje i produžetak. Nije bilo golova u produžetku, pa su penali odlučivali i u njima su bili uspešniji Česi, pošto je samo Hanzl bio precizan.

Uzbudljivo je bilo i u Grupi A. Jedan od derbija odigrali su SAD i Švedska, a Ameri su slavili 4:3, iako su Šveđani vodili tri puta. Lider grupe je Rusija koja je bez mnogo problema pobedila drugog domaćina Nemačku 6:3.