Golden Najtsi i bez drugog golmana

NHL 23. okt. 201716:04 > 17:06
Podeli:
Ethan Miller/Getty Images

Nastavljaju se problemi sa povredama u redovima Vegas Golden Najtsa. Golman Malkolm Suban odsustvovaće četiri nedelje zbog povrede donjeg dela leđa u meču sa Sent Luis Bluzima.

Suban se povredio na deset minuta do kraja treće deonice, prilikom odbrane desnom nogom. Istezanje noge dovelo je do bolova u leđima, što ga je primoralo da napusti led. Umesto njega, na teren je ušao novopridošli iz razvojne AHL Oskar Dansk.

Ekipa Golden Najtsa je na kraju pobedila sa 3:2 nakon produžetka. 

Standardni startni golman Golden Najtsa Mark-Andre Flori je pre nedelju dana doživeo potres mozga na utakmici sa Boston Bruinsima, a Suban ga je zamenio na golu. Pošto je uspešno branio u dva trijumfa, treći meč Suban nije završio do kraja. 

Povrede pružaju prilike ostalim igračima. Dva glavna golmana su nam odsutna, tako da ćemo pružiti šansu golmanima iz AHL„, izjavio je generalni menadžer Golden Najtsa Džordž Mekfi.

Tokom sezone, Suban je na 93 procenta odbrana. Četiri sezone je bio u redovima Boston Bruinsa, dok je ovog leta prešao u Las Vegas, koji je ove godine dobio svoj NHL tim. 

Uprkos povredama, novajlija među NHL franšizama, Golden Najtsi su odlično započeli sezonu skorom 6-1-0. Dele prvo mesto Zapadne konferencije sa Los Anđeles Kingsima.

Sledeći meč „Zlatni vitezovi“ igraju sa Čikago Blekhoksima.

FR