EBEL: Bečlije šesticom častili Medvede u Zagrebu

Vesti hokej 23. jan 201821:47 > 21:55
Podeli:
Igor Šoban/Medveščak

Dva kola pre kraja prvog dela EBEL lige Medveščak je poražen u Zagrebu od lidera Vijene 6:2, ali je i dalje u igri za plasman među prvih šest i grupu za šampiona.

Gosti su već posle sedam minuta vodili 2:0, sve dileme su rešene već u 15. minutu kada je Holcafel povisio na 3:0. Morli je do kraja prve trećine smanjio na 3:1. Preslikan scenario bio je u drugoj deonici. Oklopnici iz Beča postigli su tri gola u tri minuta i poveli 6:1, a Nunen je smanjio na 6:2 47 sekundi pre kraja druge trećine i ispostaviće se, postavio konačan rezultat.

Vijena je odavno osigurala plasman u grupu za šampiona, samim tim i siguran plasman u plej-of, pošto su prvi sa 90 bodova, 12 više od drugoplasiranog Linca. Medveščak je šesti, na poslednjem mestu za grupu za šampiona sa 58 bodova, samo jednim više od Graca, dva od Dornbirna i tri od Bolcana. U naredna dva kola imaju šansu da se domognu gornje grupe i sigurnog plasmana u doigravanje. Ukoliko to ne uspeju, imaće šansu i u grupi za opstanak, ali tu će morati da zauzmu jedno od prva dva mesta.