U „Pioniru“ prijateljski meč Srbija – Hrvatska

Vesti hokej 11. apr 201815:15 > 15:59
Podeli:
Ivica Veselinov, Savez hokeja na ledu Srbije

Hokejaši Srbije u četvrtak će u ledenoj dvorani „Pionir“ odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Hrvatske u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. Ledeni duel počinje u 18.00.

Ivica Veselinov, Savez hokeja na ledu Srbije

Oklopnici Srbije od 23. do 29. aprila u Tilburgu igraju u grupi A druge divizije protiv Australije, Belgije, Kine, Islanda i domaćina Holandije, a pobednik šampionata izboriće plasman u viši rang takmičenja, grupu B prve divizije.

Meč sa Hrvatskom prilika je da novi selektor Dejvid Urkuhart bolje upozna igrače i da se pored već iskusnih asova srpskog hokeja mladi oklopnici izbore za mesto u reprezentaciji.

Od ponedeljka smo u trenažnom procesu i sve protiče u najboljem redu, za kratko vreme uspeli smo da uradimo dosta stvari, ali moramo da pokrijemo još nekoliko važnih aspekata igre. Iz tog razloga ovaj meč nam dolazi u nezgodnom trenutku, ali će u svakom slučaju biti odlična provera i pokazatelj gde se trenutno nalazimo. Još ne znamo u kom sastavu će igrati Hrvati, prethodnih godina imali su nekoliko naturalizovanih stranaca, pa će mnogo toga zavisiti da li će oni biti u ekipi. Uloga favorita je na njihovoj strani, ali mi ćemo u svakom slučaju ići na pobedu“, komentarisao je pripreme jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije Marko Brkušanin, „Ulaz u ledenu halu Pionir će biti slobodan, pa pozivam sve ljubitelje hokeja da dođu na utakmicu i pruže nam podršku, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo dobrom igrom„.

Reprezentativci Hrvatske su u grupi B prve divizije i njihovo SP počinje 22. aprila u Litvaniji, pa je susret u Beogradu 12. i revanš u Zagrebu 17. aprila i za njih prilika za poslednju proveru pred veliko takmičenje.