Uspešna prva provera hokejaša Srbije

Vesti hokej 12. apr 201821:39 > 21:44
Podeli:
Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Hokejaši Srbije savladali su reprezentaciju Hrvatske 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) u prvoj pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo Divizije dva grupa A koje 23. aprila počinje u holandskom Tilburgu.

Iako su se igrači okupili u ponedeljak, utakmica sa Hrvatima je bila prilika da novi selektor Dejvid Urkuhart oseti atmosferu u ekipi i vidi na delu najbolje hokejaše Srbije. Više od 300 ljubitelja ledenih majstorija u hali „Pionir“ moglo je da uživa igri majstora koji su se posle godinu dana ponovo okupili da brane nacionalne boje.

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulom hokejaškom Josipu Džou Brelihu.

Poveli su gosti golom Bruna Fićura posle samo 53 sekunde igre, ali je posle toga fenomenalni golman Arsenije Ranković spustio zavesu ispred mreže i odbranio 30 pokušaja Hrvata da poentiraju.

Iako još uvek neuigrani, oklopnici Srbije se dobro poznaju jer se već godinama rame uz rame bore kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, pa je u trećem minutu nastavka Nikola Kerezović na asistenciju saigrača iz Crvene zvezde Roberta Sabadoša matirao hrvatskog golmana Mata Tomljenovića za izjednačenje.

Šanse su se ređale na obe strane, mnogo više posla imao je golman Ranković, ali više sportske sreće imali su domaći hokejaši, u 44. minutu Petar Novaković proigrao je Sabadoša i Tomljenović nije ni video pak koji je završio iza njegovih leđa.

Na prvoj proveri pred SP bolje su se snašli oklopnici Srbije, samo 11 puta su šutirali ka golu, dok su gosti bili organizovaniji, više su napadali, ali Rankovića je bilo gotovo nemoguće savladati.

Do početka SP ostalo je 10 dana, pa igrači imaju šansu da se još bolje pripreme, a vremena za ispravljanje grešaka biće i posle druge prijateljske utakmice sa Hrvatskom koju hokejaši igraju u Zagrebu 17. aprila.