Hokejaši Srbije startuju na SP

Vesti hokej 23. apr 201810:24 > 10:30
Podeli:
Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Hokejaši Srbije otputovali su u Holandiju gde u Tilburgu u ponedeljak počinje Svetsko prvenstvo divizije IIgrupe A. Osim domaćina Holandije, u borbi za prelazak u I diviziju protivnici Srbije biće Belgija, Australija, Kina i Island.

Pod dirigentskom palicom Kanađanina Dejvida Urkuharta oklopnici Srbije pokušaće da vrate stari sjaj srpskom hokeju i da se kao prvoplasirana ekipa šampionata plasiraju u viši rang takmičenja.

Na pripremema u Beogradu Urkuhart je okupio najbolje što Srbija ima da ponudi i posle dve kontrolne utakmice sa reprezentacijom Hrvatske i polovočnog rezultatskog uspeha, selektor je zadovoljan učinkom.

Vreme koje smo proveli zajedno iskoristili smo na najbolji mogući način. Mislim da smo se veoma dobro pripremili. Igrači su zaista davali maksimum na svakom treningu i napredovali smo kao tim iz dana u dan. Očekujem da na Svetskom prvenstvu u svakoj utakmici pokažemo zavidan voljni momenat i borbenost i u tom slučaju mislim da dobar rezultat neće izostati”, najavio je Urkuhart da povlačenja neće biti.

Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Svi reprezentativci Srbije uglas ističu da je dolazak kanadskog stručnjaka na mesto selektora pravi potez za srpski hokej.

Veoma nam se dopao rad sa njim, jedno sasvim drugačije iskustvo koje će nam sigurno doneti mnogo pozitivnih stvari u budućnosti”, kaže reprezentativac Robert Sabadoš i dodaje, “Moram da naglasim i da imamo sjajnu atmosferu u ekipi. Cele pripreme smo odradili u odličnom ambijentu, svi su se maksimalno zalagali i zato očekujem dobre rezultate, nadamo se najboljem, a najveći rival biće nam svakako Holandija”.

Na pitanje šta bi mogao da bude najveći kvalitet našeg tima na predstojećem turniru Sabadoš odgovara:

Fizička spremnost. Mislim da smo vrlo dobro pripremljeni. U timu ima dosta mladih igrača koji su željni dokazivanja, imaju veliki motiv i zato mislim da imamo preduslove za dobar plasman”, zaključio je Sabadoš.

Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Prvi duel oklopnike Srbije očekuje u ponedeljak u 16.30, a protivnik je reprezentacija Belgije koju su ‚Orlovi‘ prošle godine pobedili 9:2.

Pretpostavljam da će biti mnogo emocija na obe strane jer je to prva utakmica na šampionatu. Međutim, moramo da ostanemo fokusirani na naša taktička rešenja i ono što stalno ponavljam, a to je da radna etika svih igrača na ledu u svakom trenutku mora da bude na najvišem nivou. Takođe, s obzirom na to da je ovo Svetsko prvenstvo voleo bih da moji igrači uživaju u tome što predstavljaju svoju zemlju na tako velikom takmičenju”, dodao je Urkuhart.

Boje reprezentacije Srbije u Tilburgu će od 23. do 29. aprila braniti: Arsenije Ranković, Jug Mitić, Ivan Anić, Luka Vukićević, Srđan Subotić, Nemanja Vučurević, Marko Sretović, Uglješa Novaković, Dominik Crnogorac, Viktor Čengeri, Andrej Cvik, Aleksa Luković, Relja Radosavljević, Pavle Podunavac, Stefan Ilić, Uroš Bjelogrlić, Petar Novaković, Nikola Kerezović, Marko Brkušanin, Filip Mirković, Mirko Đumić i Robert Sabadoš.