Domaćini prejaki za 'Orlove' na SP

Vesti hokej 26. apr 201823:31 > 23:32
Podeli:
Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Hokejaši Holandije savladali su u trećem kolu Svetskog prvenstva divizije II grupe A u Tilburgu reprezentaciju Srbije 5:0 (2:0, 2:0, 1:0). Domaćini su učvrstili prvu poziciju, dok se oklopnici Srbije nalaze na trećem mestu.

Pobeda domaćina šampiona nije neočekivana, ali se ipak niko nije nadao praznoj mreži Jana Majerdresa. Fenomenalnu odbranu imaju Holađani, a reprezentativci Srbije ‘uprli’ su svim snagama, ali kvalitet je vrlo brzo izbio na videlo.

Ubitačna linija Rafael Džoli – Tis van Sust u prvom delu dva puta je matirala fenomenalnog golmana srpske reprezentacije Arsenija Rankovića i Orlovima nije bilo spasa. Džoli je u petom i 10. minutu dodao pak Van Soestu koji je doveo domaćine u vođstvo od 2:0.

U drugom delu Holanđani su nastavili sa opsadom srpskog gola, od sedam pokušaja dva su bila uspešna, a hokejaši Srbije jedva da su uspeli da uđu u trećinu domaćina. Samo jedan šut su uputili ka mreži, ali i tada je Mejerdres bio na mestu.

Malo bolja igra reprezentativaca Srbije viđena je u poslednjoj trećini, do gola Holanđana stigli su šest puta, premalo spram 16 pokušaja protivnika. Precizan u poslednjem delu bio je Jordi van Oršot.

Ivica Veselinov, Savez hokeja na ledu Srbije

Iako su u prva dva kola izabranici trenera Dejvida Urkuharta uspešno realizovali prednost igrača više, u duelu sa holanđanimja pak nije hteo u mrežu.

Ipak, Ranković je bio na mestu, vrhunski je ‘gutao’ pakove, a tanki živci i želja za bar utešnim pakom u mreži dojmaćina dovela je do ukupno 40 minuta isključenja, od toga su Orlovi zaradili 26.

Reprezentacija Holandije favorit je na šampionatu, prošle godine ispali su iz II divizije i imaju maksimalni učinak u prva tri kola, a golman Mejerdres samo jednom je vadio pak iz mreže.

U petak je u Tilburgu slobodan dan, a onda slede finalni obračuni. U subotu sa direktnim protivnikom za drugo mesto Australijom koja je prošle godine slavila 4:3, a u prva tri kola ima tri pobede uz gol razliku 12:1.