Srbija domaćin dva SP 2019.

Vesti hokej 19. maj 201811:08 > 11:11
Podeli:
Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Lepe vesti za srpski hokej stigle su iz Kopenhagena gde se održava kongres Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Srbija će 2019. biti domaćin Svetskog prvenstva za seniore (II divizija A grupa) i šampionata sveta za igrače do 18 godina (II divizija B grupa).

Srbija je u januaru 2018. bila veoma uspešan domaćin Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina II divizije B grupe čime je stekla poverenje čelnika svetske hokejaške organizacije:

Tokom pregovora koje smo vodili mesecima pre Kongresa IIHF-a obezbedili smo veoma povoljne uslove za organizaciju U18 i seniorskog svetskog prvenstva”, objašnjava predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije Marko Milovanović, koji učestvuje u radu Kongresa u Danskoj i dodaje:

Čelnici IIHF i predstavnici zemalja učesnica bili su saglasni sa našim planom i zbog toga smo svi u Savezu veoma zadovoljni. Ovo je veliki uspeh za nas jer će domaćinstva dva velika takmičenja naredne godine biti značajan benefit za hokej u Srbiji u cilju poboljšanja infrastrukture, popularizacije ovog sporta i mogućnosti da naše dve selekcije uz podršku publike ostvare što bolje rezultate”, konstatovao je Milovanović.

Mladi oklopnici Srbije su u martu u Zagrebu zauzeli treće mesto iza Španije i domaćina Hrvatske, isto kao i seniori koji su u Holandiji sa tri pobede i dva poraza ostali iza domaćina i reprezentacije Australije.