Švedska deklasirala SAD za finale SP u hokeju

Vesti hokej 19. maj 201820:35 > 20:45
Martin Rose, Getty Images

Hokejaška reprezentacija Švedske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Danskoj, pošto je u polufinalu pregazila oklopnike Sjedinjenih Američkih Država sa 6:0.

Vladajući svetski šampioni su do ubedljivog trijumfa u Kopenhagenu protiv SAD stigli zahvaljujući boljoj igri tokom sve tri trećine, a već posle drugih 20 minuta nije bilo dileme ko će biti pobednik. 

Prednost Šveđanima je doneo Arvidson posle 14:43 minuta u prvoj trećini, dok su u drugoj Pajarvi, Hornkvist i Janmark samo uvećali zalihu. 

Na 5:0 je povisio novim pogotkom Arvidson, u situaciji kada je bio prazan gol početkom trećeg dela igre, dok je konačnih 6:0 postavio Kempe tri minuta pre kraja. 

Šveđani će u finalu u nedelju igrati protiv pobednika drugog polufinalnog susreta, a to je Švajcarska, koja je bila bolja od Kanade sa 3:2. 

Šervi je na minut i po pre kraja prve trećine doneo vođstvo Švajcarcima, dok je Horvat posle sedam minuta drugog dela igre izjednačio. 

Švajcarska je ponovo povela u 10. minutu drugog perioda kada je mrežu Kanade pogodio Hofman, dok je na 4:14 u trećoj trećini na 3:1 povisio Has. 

Parajko je na dva minuta pre kraja meča golom za Kanadu uspeo da smanji samo na 3:2.