Hambolt Bronkosi emotivni i hrabri nakon nesreće

Vesti hokej 13. sep 20187:04 > 7:11
Podeli:
Printscreen Twitter

Hambolt Bronkosi imali su veoma poseban momenat u noći između srede i četvrtka. Samo pet meseci nakon saobraćajne nesreće u kojoj je stradalo 16, a povređeno 13 igrača Bronkosi su na emotivan način otvorili novu sezonu.

Pre pet meseci, 6. aprila 2018. autobus u kome je bilo 29 igrača, trenera i članova tima Hambolt Bronkosa učestvovao je u saobraćajnoj nesreći. Poginulo je 16 članova tima, a 13 je povređeno.

U noći između srede i četvrtka, dvojica preživelih igrača Derek Pater i Brejden Kamrud izašli su na led da odaju počast svojim preminulim saigračima i da otvore novu sezonu. Nekoliko drugih članova tima bilo je u publici i svi su učestvovali u posebnoj ceremoniji na kraju duela.

Da sve bude još emotivnije, rival im je bio prošlogodišnji juniorski šampion Nipavin Houks, tim protiv koga je trebalo da igraju meč da nije došlo do nesreće.

Ulaznice za ovaj poseban meč rasprodate su za samo pet minuta od mementa kada su puštene u prodaju. Malo mesto je satima pred utakmicu bilo obeleženo znakovima sa imenima i slikama nastradalih, a kada je meč završen niko nije ni pomislio da ode iz dvorane. Usledila je specijalna ceremonija u znak sećanja na preminule, ali i u znak podrške preživelima u nesreći.

Derek Pater i Brejden Kamrud poslednji put su nosili dresove sa brojevima od prošle sezone. Svi dresovi biće povučeni u znak bolnog sećanja na izgubljene mlade živote.