Kriza u Medveščaku – istupanje iz EBEL lige

Vesti hokej 29. jan 201918:34 > 18:37
Podeli:
Igor Šoban/Medveščak

Hokejaši Medveščaka neće se nadmetati u kvalifikacionoj rundi EBEL lige, a poslednju utakmicu u sezoni odigraće u nedelju, 3. februara. Tako je odlučilo rukovodstvo kluba, u dogovoru sa čelnicima lige, a razlog je teška finansijska situacija u kojoj se klub nalazi.

Ta informacija objavljena je na zvaničnom sajtu kluba. Zagrebački klub se dugo nalazi u finansijskim problemima, a sastav Medveščaka upisuje mahom ubedljive poraze tokom čitave sezone.

Medveščak se povodom teške situacije u kojoj se nalazi obratio saopštenjem.

KHL Medveščak Zagreb neče učestvovati u kvalifikacionoj rundi Ebel lige, posle zajedničke odluke kluba i lige. Ta odluka usledila je posle sednice Glavne skupštine Lige u Salcburgu. Nekoliko faktora je dovelo do te odluke: dostupnost Doma Sportova, koji ne bi bio dostupan za drugu polovinu kvalifikacionog kruga, što otežava planiranje odigravanja utakmica na domaćem ledu. Situacija sa igračima je takođe bila faktor, koji je važan pri donošenju takve odluke„, navodi se u saopštenju Medveščaka i dodaje:

Zajedničkom odlukom Kluba i Lige odlučeno je da je u redu za sve uključene da Medveščak ne učestvuje u daljem takmičenju. KHL Medveščak se zahvaljuje svojim navijačima na podršci, koju su ove sezone pružili u EBEL ligi, kao i za podršku koju su ukazivali ekipi kroz težak period tokom proteklih nekoliko meseci. Navijači su pokazali svoju ljubav prema hokeju i timu na neverovatan način i klub im na tome neizmerno zahvaljuje„.

Medveščak svoju poslednju domaću utakmicu u EBEL ligi igra u nedelju u Domu sportova, protiv Orla iz Znojma.

Zagrebački klub je poslednji na tabeli, sa samo 22 boda.