Nova pobeda Orlova, na pobedu od višeg ranga

Vesti hokej 13. apr 201923:36 > 23:45
Podeli:
Savez hokeja na ledu srbije, ivica veselinov

Hokejaši Srbije zabeležili su i treću pobedu na Svetskom prvenstvu Divizije 2A koje se igra u Beogradu, pošto su u ledenoj dvorani Pionir bili bolji od Belgije 6:3.

Srbija je odigrala još jednu sjajnu partiju i došla zasluženo na domak velikog uspeha. Posle samo osam minuta vodila je 2:0 golovima Đumića i Boškovića. Brzo je Kulen smanjio na 2:1, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugoj trećini ponovo dva gola Orlova. Sretović i Brkušanin povisili su na 4:1 i bilo je jasno kada se završio taj period igre da je pobeda veoma blizu.

Kada je na samom startu poslednje deonice Sretović povisio na 5:1, praktično je pobeda mogla da se upiše. Jedini slab interval bio je narednih pet minuta, u kom su Belgijanci smanjili na 5:3, ali odgovorna igra u polju i drugi gol Boškovića tri minuta pre kraja otklonili su sve dileme.

U ostalim mečevima Hrvatska je posle produžetka pobedila Španiju 4:3, dok je Australija zadržala vodeću poziciju slavljem protiv Kine, posle preokreta 3:2. Australijanci imaju 10 bodova, Srbija devet, Hrvatska osam, Španija sedam i ove četiri ekipe igraju međusobno u poslednjem kolu u ponedeljak. Srbija igra sa Španijom i pobedom uz poraz Australije od Hrvatske, obezbeđuje plasman u diviziju 1B. Belgija i Kina igraju za opstanak u diviziji.