SP: Danska ubedljiva, Bernard imao 62 odbrane

Vesti hokej 14. maj 201923:11 > 23:24
Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Kompletirano je treće kolo u obe grupe na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj. Pobede su ostvarili Danska, Norveška, Nemačka i Švajcarska.

U Grupi A aktuelni olimpijski vicešampion Nemačka potvrdila je ulogu favorita protiv Francuske i slavila 4:1. Golove za Pancere postigli su Zajder, Plača, Draizatl i Helcer. Na drugoj strani Fleri je postigao počasni gol za Trikolore. Nemci su lideri grupe sa sve tri pobede i maksimalnih devet bodova, dok je Francuska pretposlednja sa bodom.

Iako imaju sva tri poraza Francuzi će verovatno ostati u eliti, jer postoji i lošija ekipa u Grupi A. To je nesumnjivo Velika Britanija, koja posle tri meča nema bod i ima gol razliku 1:20, a najnoviji poraz doživela je od Danske 9:0. Kraljevići su ovom pobedom ostali u konkurenciji za četvrtfinale, pošto su na deobi četvrtog mesta sa SAD jer obe ekipe imaju po pet bodova.

Rusi nisu usamljeni na čelu Grupe B. Pridružili su im se Švajcarci sa takođe maksimalnih devet bodova, ali i još boljom gol razlikom od 13:2 Zbornaje, pošto imaju 16:1. Bili su ubedljivi i protiv komšija Austrijanaca 4:0 i na taj način najavili ozbiljnu borbu za sam vrh.

Drugi meč u ovoj grupi odigrale su Letonija i Italija. Očekivano baltička reprezentacija slavila je 3:0, a rezultat je mogao da bude ubedljiviji da na golu Azura nije bilo Andreasa Bernarda koji je zabeležio neverovatne 62 odbrane. Letonci su na deobi trećeg mesta sa Češkom i Švedskom jer sve tri ekipe imaju po šest bodova, dok Italija još nema bodove, baš kao ni Austrija i Norveška, ali jedina na šampionatu nema postignut gol.