Šampion ubedljiv, preokreti Češke i Finske

Vesti hokej 16. maj. 201923:04 > 23:12
Podeli:
Martin Rose/Getty Images

Kompletirano je četvrto kolo takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj. Aktuelni šampion Švedska ubedljivo je pobedila Austriju 9:1, dok su do važnih pobeda došle Finska i Češka.

Šveđani su očekivano opravdali ulogu favorita protiv Austrije. Golove su postigli Landeskog, Kruger, Nilander, Larson, Kempe, Rasmusen, Lindholm, Ekman Larson i Peterson, dok je počasni gol za Azustrijance delo Rafla. Šveđani su vezali treću pobedu i nalaze se sa devet bodova odmah iza vodećeg tandema Grupe B Rusije i Švajcarske, dok je Austrija na deobi poslednjeg mesta sa Norveškom i Italijom bez bodova.

Sa Švedskom je izjednačena Češka, koja je savladala Letoniju posle preokreta 6:3. Letonci su vodili 2:0 posle prve trećine, ali su Česi bili sjajni u drugoj deonici i postdigli četiri gola.

Preokret su napravili i Finci, koji su savladali Dance 3:1, iako su Kraljevići vodili 1:0. Suomi su drugi u Grupi A sa 10 bodova, dva iza Nemačke, dok je Danska peta sa pet bodova. Treća u ovoj grupi je Kanada sa devet bodova, pošto je pobedila Francusku 5:2, koja ostaje pretposlednja sa bodom.