Ruski trener na klupi hokejaša Partizana

Vesti hokej 21. okt. 202015:29 > 15:31
Podeli:
HK Partizan

Hokejaški klub Partizan za narednu sezonu angažovao je renomiranog ruskog trenera koji će raditi sa svim selekcijama kluba – crno-beli su predstavil 48-godišnjeg Alekseja Jaruškina iz Moskve.

U trenerskoj karijerim koju je Jaruškin započeo 2008. godine, vodio je najznačajnije ruske klubove u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Dugo je bio trener u školi hokeja slavnog moskovskog CSKA. Radio je i kao glavni trener u KHL profesionalnoj ligi, kao i u MHL i VHL ligi, predvodeći ekipe Spartaka iz Moskve, SKA iz Sankt Peterburga, Viteza i Buran Voronjeza.

“Za mene ovo nije izazov, već jednostavno posao koji treba da radim. Moj osnovni zadatak je da srpskim hokejašima i trenerima prenesem znanje i bogato iskustvo koje sam stekao radeći u Rusiji. Znam da je hokej u Srbiji nekada bio na višem nivou nego danas. Naš cilj je da kroz naporan rad budemo konkurentni u svim takmičenjima i osvajamo trofeje. Insistiram na disciplini i dobrom klizanju. Pokušaću da unesem u rad ono što su mene učili u detinjstvu, ruske hokejške tradicije i sistem rada koji se primenjuje u ruskim klubovima“, istakao je Jaruškin na predstavljanju u ledenoj dvorani Pionir u Beogradu.

Mnoge je iznenadio dolazak tako iskusnog stručnjaka u srpski hokej. Direktor hokejaškog kluba Partizan Aleksandar Jakovljević ističe da se dovđenjem Jaruškina nastavlja sa unapređivanjem rada u klubu sa željom da Partizan u godinama koje dolaze bude među najboljima u regionu.

“U Srbiji smo imali prilike da gledamo na ledu brojne inostrane igrače, ali Aleksej Jaruškin je sigurno najveće trenersko ime koje se pojavilo ovde. Kada smo ga kontakrirali bio je oduševljen idejom da dođe u Srbiju i pomogne nam da podignemo kvalitet hokeja na viši nivo. U Partizanu na dolazak Jaruškina gledamo kao na dugoročan projekat jer je planirano da radi sa svim selekcijama kluba. Svesni smo da je srpski hokej u svakom pogledu daleko iza ruskog, od tradicije, kvaliteta igrača i uslova za rad, ali verujemo da je ovo pravi korak za klub koji će doneti željene rezultate“, kaže Jakovljević.

Jaruškin ima i reprezentativnog iskustva. Radio je i kao asistent selektora u reprezentaciji Rusije do 17 godina.