NHL: Čikago izjednačio u seriji protiv Anahajma

Vesti hokej 20. maj 201517:20

Pogotkom Markusa Krugera u trećem produžetku, hokejaši Čikaga slavili na gostovanju u Anahajmu 3:2.

Najdužom utakmicom u istoriji franšize i pobedom Čikago je izjednačio rezultat u seriji protiv Anahajma, nanevši domaćem timu prvi poraz u ovogodišnjem plej-ofu.

Utakmica koja je na kraju trajala preko 116 minuta čiste igre najduža je u istoriji Blekhoksa, i druga najduža u istoriji Daksa. Strelac i junak je bio Markus Kruger, koji je na dodavanje Džonija Oduje i Brenta Sibruka zabeležio pobedonosni pogodak.

Početak meča obeležili su dva isključenja iz kojih su gosti golovima Endrua Šoa i Marjana Hoše uspeli da povedu sa dva gola razlike.  Golovima Endrua Koljana, kasnije i Korija Perija, Anahajm je uspešno neutralizovao loš početak, te je u nastavku viđena velika borba, ali i veliki broj prilika. 

“Mislim da su obe ekipe imale veliki broj šansi, ne znam tačno koliko, da dobiju ovaj susret. Upravo tako smo i mi imali odlične prilike i u ovom meč smo mogli da trijumfujemo, ali nismo, jer su oni uspeli da realzuju veći broj šansi za razliku od nas”  rekao je trener Anahajma Brus Budro.

Odlične partije na meču zabeležili su i golmani obe ekipe, Kori Kroford je upisao 60 odbrana, dok je Frederik Andersen dodao sedam manje. 

Treća i četvrta utakmica ovih rivala  igraće se u Chicagu, a plasman u veliko finale izboriće ekipa  koja prva ostvari četiri pobede. U finalu Istoka igraju New York Rangersi i Tampa Bay a trenutno je rezultat  također 1-1 u pobedama, a treca utakmica igra se veceras u Tampi.                                                                                                                                

Author: Jelena Lukić