Pol servirao osvetu Fincima: Kanada šampion sveta

Podeli:
hokej
REUTERS/Vasily Fedosenko

Hokejaši Kanade novi su šampioni planete, pošto su u reprizi finala Svetskog prvenstva iz 2019. savladali Finsku posle produžetka 3:2.

Navikli smo od Kanade da osvaja zlatna odličja na svetskim šampionatima, pošto im je ovo čak 27. čime su se izjednačili sa Rusijom (zajedno sa SSSR). Međutim, ovo će imati posebno mesto u istoriji ove velike reprezentacije. Jer posle tri kola i sva tri poraza bila je reprezentacija javorovog lista na pragu eliminacije.

Ali onda se dogodio preokret, serijom pobeda obezbedili su Kanađani mesto među osam najboljih, a u eliminacijama su bili na najvišem nivou. Redom su padali Rusi, Amerikanci i na kraju veliki dužnici Finci. Jer u poslednjem finalu koje je odigrano 2019. Finska je upravo preko Kanade došla do titule šampiona.

A bio je u Suomi i sada na pragu trofeja. Finska je dva puta vodila, preko Ruohame u devetom i Lindboma u 46. minutu. Ali Kanađani su oba puta dolazili do izjednačenja preko Komtoe u 25. i Adama Enrikea sedam i po minuta pre kraja utakmice. Tim golom su izborili produžetak, a onda je veliku radost u sedmom minutu dodatnog vremena doneo Nik Pol. Radost, trofej i na kraju osvetu.

Treće mesto i bronzanu medalju osvojile su SAD pobedom nad Nemačkom 6:1.

Komentari

Vaš komentar