SP: Kanađani preživeli, pa izbacili Ruse

Ronald Martinez/Getty Images

Odigrana su četvrtfinala Svetskog prvenstva u hokeju u Letoniji. Derbi su odigrale selekcije Kanade i ruskog olimpijskog komiteta, a posle preokreta i produžetka slavila je selekcija javorovog lista 2:1.

Kanađani su izuzetno loše počeli šampionat sa tri poraza, bili su na rubu eliminacije već u grupnoj fazi. Međutim, volšebno su se dokopali četvrtfinala, a tu pokazali karakter šampiona, iako zbog NHL plej-ofa igraju u slabijem sastavu.

Rusi su došli prvi do gola. Tek posle 34 i po minuta konačno je postignut gol, a mrežu Kanađana zatresao je Timkin. Na isteku petog minuta treće deonice Enrike koristi igrača više i donosi rezultatsko poravnanje. Do isteka predviđenih 60 minuta nije bilo golova, pa se igrao produžetak. Posle svega 132 sekunde Mengipejn koristi priliku i postiže pobedonosni gol koji je Kanadu odveo u polufinale.

Rival Kanade u polufinalu biće Nemačka koja je posle boljeg izvođenja penala slavila 3:2 protiv Švajcarske. U drugom polufinalu sastaće se SAD i Finska. Amerikanci su bili izuzetno ubedljivi protiv Slovačke 6:1, dok je Finska minimalnim rezultatom savladala Češku.

Komentari

Vaš komentar