Jadran slomio Primorac i sačuvao tron

Ostali sportovi 13. maj. 202121:02 > 21:03
Podeli:
Foto: VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana odbranili su tron u Crnoj Gori. Novljani su u četvrtom meču finalne serije slavili protiv Primorca iz Kotora sa 10:5 (3:0, 2:2, 4:2, 1:1), za konačnih 3-1 u seriji.

Golove za Jadran, koji je stigao do sedme titule u nizu, postigli su Kanstanin Averka tri, Marko Petković dva, Danilo Radović dva, Martin Gardašević, Vasilije Radović, Uroš Vučurović po jedan. Golove za Primorac, postigli su: Mlađan Janović dva, Đorđije Stanojević, Ešvort Molten, Miroslav Perković po jedan.

Četvrti meč finalne serije je doneo veliku borbu, bolju igru Jadrana u prvoj deonici. Novljani su odbranu igrali na zaista vrhunskom nivou. Petar Tešanović je bio sjajan na golu, a Primorac nije uspeo da iskoristi peterac. Neprecizan je bio Dušan Matković.

S druge strane, Aleksandro Kralj je uspeo da zaustavi petarac koji je izveo Kanstanin Averka, ali je sjajni Averka dva puta uspeo da zatrese mrežu u ovom periodu, jednom je siguran bio Danilo Radović, pa je na semaforu pisalo 3:0 na kraju prve deonice.

Početkom druge deonice, Kotorani su u režiji mladog Đorđija Stanojevića uspeli da stignu do prvog gola na meču – 1:3. Primorac je imao dva puta napad sa igračem više, ali je Miroslav Perković prvo pogodio prečku, a nedugo zatim stativu. S druge strane, Aleksandro Kralj je skinuo zicere Đuru Radoviću i Vasilju Radoviću.

VK Jadran

Nedugo zatim Primorac je imao novi peterac. Izvođač je promenjen, ali je epilog bio isti, Ešvort Molten je šutirao pored gola. Jadran je izgubio loptu, a Primorac ponovo imao priliku da smanji rezultat sa pet metara. Ponovo je odgovornost preuzeo Molten, a ovoga puta je Tešanović zaustavio njegov udarac.

Novljani nisu uspevali da kazne promašaje Primorca i sjajne odbrane Tešanovića, pa je Mlađan Janović pogodio za 2:3. Na radost navijača Jadrana, već u sledećem napadu, Danilo Radović je uspeo da zatrese mrežu – 4:2. Miroslav Perković je promašio zicer, a Martin Gardašević sa zvukom sirene pogodio za 5:2.

Treća deonica je krenula dobro po Novljane. Tešanović je nastavio da brani na vrhunskom nivou, a Vasilije Radović je realizovao napad sa igračem više – 6:2. Nedugo zatim, igrača više je u gol pretvorio Marko Petković – 7:2. Kotorani nisu uspeli da realizuju još jednu situaciju sa igračem više, a kazna je stigla u vidu novog gola Marka Petkovića – 8:2.

Kotoranima je trebalo čudo, da bi stigli do preokreta i majstorice. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Jadran je mirno priveo utakmicu kraju, a zatim je usledio veliko slavlje, jer je dupla kruna, što je bio primani cilj na početku sezone, ostala u Herceg Novom.

Podsećanja radi, Jadran je tokom sezone odbranio i trofej u Kupu. U finalu je takođe slavio protiv Primorca iz Kotora. Sjajna finalna serija je ostala za ljubitelja vaterpola, ali vremena za odmor nema, jer već 17. maja počinju pripreme reprezentacije Crne Gore za učešće na finalnom turniru Svetske lige u Gruziji i Olimpijskim igrama u Japanu.

Komentari

Vaš komentar