Makedonci napravili prvi korak ka EP

Odbojka 11. jan 202121:20
Podeli:
cev

Odbojkaši Severne Makedonije pobedom su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U prvom kolu grupe C pobedili su selekciju Bosne i Hercegovine 3:1 (27:25, 25:21, 23:25, 25:19).

Meč u Skoplju doneo je brojna uzbuđenja. Ekipa Bosne i Hercegovine je bila bolja na početku, imala je prednost gotovo sve vreme tokom prvog seta, ali je propustila tri set lopte. Domaći su bili uporni, pa su posle preokreta dobili set.

Psihološka prednost bila je na strani Makedonaca u drugom setu, koji su dobili bez većih probelma. Usledio je odgovor bosansko-hercegovačke reprezentacije, koja u trećem nije dozvolila sebi greške iz prvog seta. Ipak, u četvrtom periodu su Makedonci ponovo uspostavili kontrolu, pa su došli do pobede.

Najefikasniji u selekciji Nikole Matijaševića bi je Nikola Gjorgiev sa 29 poena, Aleksandar Ljaftov je dodao 15, a Vlado Milev 13. U ekipi Ifeta Muhmutovića istakao se Adi Osmanović sa 22 poena.

Bosna i Hercegovina će u utorak odmeriti snage sa Turskom.

Podsećamo, mesto na kontinentalnom prvenstvu će obezbediti pobednici sedam grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Evropsko prvenstvo 2021. će se odigrati u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj. Titulu će braniti Srbija.

Komentari

Vaš komentar