MI: Dukić i Marković u TOP 10 posle prvog dana

Podeli:
Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Milivoj Dukić i Ilija Marković dobro su počeli takmičenje na Mediteranskim igrama u Alžiru. Jedriličari iz Crne Gore su posle prvog dana takmičenja obezbedila plasman u TOP 10. Dukić je bio peti i sedmi, dok je Marković zauzeo osmo i deseto mesto.

U generalnom plasmanu posle prvog dana i dve regate, a biće ih još devet, ako vremenski uslovi dozvole, vodi Đovani Kokoluto iz Italije, na drugom mestu je Žan Luka Zelko iz Slovenije, a treći je Žan Baptist Bernaz. Milivoj Dukić je trenutno na koti pet, a Ilija Marković na koti devet.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Primarni cilj je plasman u TOP 10, ali ljudski i sportski je nadati se da Dukić i Marković u izuzetno jakoj konkurenciji koja je veoma blizu one na šampionatima Evrope, mogu da se umešaju u borbu za medalju.

Zelko je na trećem mestu, a od ostalih jedriličara iz regiona, Bruno Gašpić iz Hrvatske je šesti, Nikola Banjac iz Srbije je na 14. mestu, Stipe Gašpić iz Hrvatske na 18, a Lijam Orel iz Slovenije je na 21. mestu.

JK Delfin

Takmičenje se nastavlja 28. juna, predviđeno je da se jedre dve regate, a ostaje nam da jedriličarima iz regiona poželimo dobar vetar u periodu koji sledi.

Komentari

Vaš komentar