MI: Petković i Stjepčević ciljaju medalje u Alžiru

Ostali sportovi 25. jun 202217:53 > 17:54
Podeli:
COK

Ugled crnogorskog sporta i boćanja na Mediteranskim igrama u Alžiru, braniće Miroslav Petković jedan od najboljih boćara planete, Gracija Stijepčević, jedan od najtalentovanijih boćara planete i Nina Boljević, uzdanica ženskog boćanja.

Adut broj jedan je Miroslav Petković koji je tokom bogate karijere osvojio više od dvadeset medalja na velikim takmičenjima, uključujući i dve na Mediteranskim igrama.

“Nadam se i verujem da mogu do trećeg odličja na Mediteranskim igrama. Što se boćanja tiče, konkurencija na Igrama će biti gotovo identična onoj koju imamo na Evropskom prenstvu. U dobroj smo formi, u takmičarskom smo ritmu jer nam je izuzetno kvalitetni šampionat Crne Gore u toku. Moramo da ostanemo fokusirani, a zaista verujem da ćemo uspeti da donesemo Crnoj Gori medalju sa još jednog velikog takmičenja”, naglasio je Miroslav Petković koji će se takmičiti u discipline precizno izbijanje.

Mladi i izuzetno talentovano Gracija Stjepčević koji je već osvajao medalje na velikim takmičenjima u mlađim uzrasnim kategorija, boriće se u discipline brzinsko izbijanje. Optimista je i veruje, da iako mlad, može do medalje u jakoj konkurenciji.

privatna arhiva

“U dobroj sam formi, nikada se nisam plašio konkurencije, naprotiv. Ona mi je uvek bila motiv više da napredujem i borim se. Poštujem naravno sve rivala, ali daću sve od sebe, da stignem do same završnice, da se umešam u borbu za medalju”, naglasio je Gracija Stjepčević.

Nina Boljević će se takmičiti u disciplinima precizno i brzinsko izbijanje, a držvni tim će kao selektor, po prvi put voditi Tomislav Ranković.

Komentari

Vaš komentar