Nikola Nikolić obeležio godinu, Iskra veliki potencijal

POKCG

Global reprezentativac Nikola Nikolić najuspešniji je crnogorski paraolimpijac u 2022. godini, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta (POK). Nikolić je na tronu zamenio Filipa Radovića, stonotenisera, koji je na Paraolimpijskim igrama osvojio bronzanu medalju.

Nikolić je predvodio ekipu Nikšića do finala završnog turnira Lige šampiona i sa 90 pogodaka bio je drugi strelac tog takmičenja. Nikšićani su plasman na završni turnir izborili na kvalifikacionim turnirima u Pragu i Nikšiću, na kojima su osvojili drugo, odnosno prvo mesto. Golbalisti su ove godine bili treći na međunarodnom turniru u Roštoku, dok su trijumfalno završili nastupe u Beogradu i Nišu.

POKCG

Najuspešniji mladi sportista je plivačica Iskra Dedivanović, koja je osvojila bronzanu juniorsku medalju na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Finskoj u disciplini 100 metara prsnim stilom.

Za najuspešniju ekipu u 2022. godini proglašena je Golbal klub Nikšić, srebrni na finalnom turniru golbal Lige šampiona u Nemačkoj. Najuspešniji trener je Nikola Čurović, šef stručnog štaba Nikšića i golbal reprezentacije Crne Gore.

POKCG

Paraolimpijski komitet će za izuzetan sportski rezultat dodeliti priznanja atletičarki Maji Rajković, džudisti Mirnesu Ramoviću i stonoteniserima Filipu Radoviću i Luki Bakiću.

Rajković je na internacionalnom sankcionisanom mitingu u Zagrebu, u bacanju koplja kategorije F 54, ostvarila lični rekord hicem od 14,24 metra. To je trenutno najbolji rezultat na evropskim rang listama Međunarodne paraatletske federacije.

Maja Rajković
POKCG

Ramović je bio petopolasirani na seniorskom Evropskom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida u Kaljariju, dok su Radović i Bakić bili četvrtfinalisti Svetskog seniorskog prvenstva u Španiji.

Komentari

Vaš komentar