Nikšićani na finalnom turniru Lige šampiona

POKCG

Golbal ekipa Nikšića kao prvoplasirana izborila je nastup na finalnom turniru Lige šampiona u Roštoku. Crnogorski predstavnik je, nakon turnira u Pragu i Nikšiću, sa devet pobeda i porazom bio najuspešniji u grupi Jug. Turnir u Nikšiću je završio sa svih pet pobeda.

Poslednjeg dana turnira nikšićki golbalisti slavili su u duelima sa francuskim Lionom sa 10:5 i italijanskim Omerom iz Bergama sa 9:6. Prethodna dva dana upisali su pobede protiv nemačkog Čermnicera sa 10:9, češkog Peruna sa 14:10 i portugalskog Andovisa sa 12:9.

POKCG

Nikšićki tim u debitantskom nastupu u Ligi šampiona ove sezone nastupa u sastavu Marko i Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Mirnes Ramović, Veselin Vuković i Goran Macanović, a sa klupe predvodi ih trener Nikola Čurović.

Čurović je kazao da je nikšićkom klubu bila čast što je imao priliku da ugosti najbolje golbal timove Evrope.

POKCG

“Nadam se da smo opravdali ukazano poverenje, koje smo zaslužili ostvarenim rezultatima. Potrudili smo se i nadam se da smo bili dobri domaćini. Što se tiče turnira, mogu i moram biti zadovoljan. Zabežili smo maksimalan učinak, a već posle drugog dana rešili smo pitanje plasmana na finalni turnir”, rekao je Čurović agenciji.

Iz grupe Jug, osim Nikšića, plasman na finalni turnir, koji će od 27. oktobra do 1. novembra biti odigran u Roštoku izborili su Čermnicer i Andovis.

Turnir Lige šampiona odigran je u organizaciji Golbal kluba Nikšić, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, Paraolimpijskog komiteta i Saveza slepih Crne Gore, a uz podršku Opštine Nikšić, Sportskog centra i Turističke organizacije tog grada.

Komentari

Vaš komentar