Niska uspeha: Radoviću srebro, Bakiću bronza u Laškom

Podeli:
POKCG

Crnogorski stonoteniser Filip Radović kao drugoplasirani završio je nastup na međunarodnom turniru, koeficijenta 40, u Laškom. Drugi crnogorski predstavnik Luka Bakić nije uspeo da se domogne finala i morao je da se zadovolji bronzanim odličjem

Filip Radović, momak koji je osvojio bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Japanu, u finalnom meču, kategorije S10, poražen je od vodećeg svetskog stonotenisera i paraolimpijskog šampiona, Poljaka Patrika Čojnovskog sa 3:0 (11:6, 11:4 i 11:6).

Prethodno, Filip Radović je u polufinalu eliminisao trećeg igrača sveta Francuza Matea Bohasa sa 3:1 (11:6, 11:9, 9:11 i 13:11).

POKCG

Dobru partiju u polufinalu, uprkos porazu, pružio je Luka Bakić, koji je izgubio od pomenutog Čojnovskog sa 3:1 (12 10, 6:11, 11:7 i 11:3).

Laško je drugi turnir ove sezone na kojem su Radović i Bakić osvojili medalje. Prošlog vikenda igrali su finale Otvorenog prvenstva Francuske. Duel crnogorskih paraolimpijaca pripao je Radoviću, koji je slavio 3:0.

U Laškom je nastupala i Slobodanka Gurešić u klasi 4 (osobe u kolicima), ali nije uspela da izbori četvrtfinale. Nastup u grupi završila je kao trećeplasirana, sa pobedom i dva poraza.

POKCG

Laško je, kao jedan od najjačih turnira na svetu, okopio više od 360 stoniotenisera iz 40 država. Partije Filipa Radovića i Luke Bakića ulivaju veliku dozu samopouzdanja pred najvažnije takmičenje ove godine – Svetsko prvenstvo u Španiji.

Komentari

Vaš komentar