Bašić saopštio spisak: Cilj je ponovni plasman na EP

Podeli:
crna gora odbojkaši
OSCG/CEV

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić saopštio je spisak igrača na koje računa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje se održavaju u maju. Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi F sa selekcijama Grčke, Gruzije i Azerbejdžana.

Okupljanje reprezentacije je u zakazano za nedelju 18. aprila u Podgorici. Dan ranije svi članovi ekipe će uraditi testove na koronavirus, uz sve ostale lekarske preglede i testiranja.

Na spisku se nalaze: Tehničari: Rajko Strugar, Nikola Radonić, Danilo Dubak; Primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Božidar Ćuk, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić; Korektori: Milos Ćulafić, Aleksandar Minić, Milutin Pavićević, Jovan Delić, Bojan Strugar; Srednji blokeri: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blazo Milić, Matija Ćinćur; Libera: Nikola Lakčević, Miloš Kosović, Ivan Vlahović.

Osim selektora Veljka Bašića, u stručnom štabu su asistenti Srđan Popović, Darko Prebiračević i Balša Radulović, kondicioni trener Vladimir Živanović, statističar Ajkut Ajdin, lekar reprezentacije prof.dr Miroslav Kezunović, te fizioterapeuti Vladimir Dragojević i Drago Đurović.

Odbojkaši Crne Gore igraće 7, 8. i 9. maja na turniru u Tbilisiju, gde će im protivnici redom biti Azerbejdžan, Grčka i domaća selekcija.

Azerbejdžan će biti prvi protivnik Crne Gore i na turniru u Podgorici, koji se održava 14, 15. i 16. maja, a u naredna dva meča, izabranici Veljka Bašića će igrati protiv Gruzije i Grčke.

Evropsko prvenstvo je na programu od 1. do 19. septembra, a domaćini će biti Krakov, Gdanjsk i Katovice (Poljska), Ostrava (Češka), Talin (Estonija) i Tampere (Finska). Sama završnica održaće se u Katovicama.

Osim domaćina i najboljih osam ekipa sa poslednjeg šampionata Evrope održanog 2019. godine, plasman na Evropsko prvenstvo izboriće pobednici kvalifikacionih grupa, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Veljko Bašić je nedavno najavio da će uskoro biti saopšten spisak, a istovremeno je poručio da je cilj reprezentacije Crne Gore, plasman na drugo veliko takmičenje u nizu, a da u konkurenciji sa Grčkom, Azerbejdžanom i Gruzijom, Crna Gora, koja je bila prijatno iznenađenje prethodnog šampiona Evrope, želi prvo mesto u grupi.

Komentari

Vaš komentar