Bašić: Sve je u našim rukama, idemo na EP

Odbojka 10. maj. 202111:49
Podeli:
FOTO: OSCG

Dobro je, moglo je bolje, ali i gore - mogao bi da glasi rezime prvog kvalifikacionog turnira odbojkaša za plasman na Evropsko prvenstvo, koji je završen u Tbilisiju.

Izabranici Veljka Bašića pobedili su Azerbejdžan sa 3:1, osvojili su tri dragocena boda, ali je rival pretio da uvede utakmicu u peti set. Posle trilera i pet setova, Crna Gora je poražena sa 3:2, osvojila je jedan, mogla je da stigne do dva, a mogla je da ostane i bez bodova. Protiv Gruzije, problema nije bilo – 3:0.

Uoči turnira u Podgorici koji se igra od 14. do 16. maja, Grčka ima osam, Crna Gora sedam, Azerbejdžan tri, a Gruzija je bez bodova. Crna Gora može da se nada osvajanju prvog mesta koje donosi direktan plasman na šampionat Evrope, a bitno je naglasiti da se u konkurenciji drugoplasiranih selekcija, Crna Gora trenutno nalazi na četvrom mestu, a pet reprezentacija sa kote dva, će izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Ostvarili smo očekivanu pobedu protiv Gruzije, priliku su dobili mlađi igrači koji su opravdali očekivanja. Zadovoljni smo ostvarenim u Tbilisiju. Osvojili smo sedam bodova, nalazimo se u dobroj poziciji, a ono što je najvažnije sudbinu držimo u našim rukama. Igramo na našem terenu, očekujem da prikažemo još bolje partije. Ne bavimo se kalkulacijama, napadamo prvo mesto, a za to će nam trebati pobede protiv Grčke u poslednjem kolu na turniru u Podgorici”, naglasio je selektor Veljko Bašić i dodao:
“Na turniru koji sledi bićemo jači za Marka Bojića, koji se povredio u drugom setu na utakmici protiv Azerbejdžana. Nije igrao protiv Grčke, kao ni protiv Gruzije. Međutim, biće spreman za mečeve odluke koji slede. Ponavljam još jednom, u dobroj smo poziciji, imamo više nego realne šanse da stignemo do drugog uzastopnog šampionata Evrope, a kao i svi u timu, očekujem i verujem da ćemo ostvariti cilj”.

Drugi kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo se igra od 14. do 16. maja u Podgorici. Crna Gora će pre meča odluke za prvo mesto, protiv selekcije Grčke, morati da opravda ulogu favorita protiv Gruzije i Azerbejdžana, a na taj način učvrsti svoju poziciju na tabeli drugoplasiranih reprezentacije.

 

Komentari

Vaš komentar