Bez milosti: Srbija proslavila drugu maksimalnu pobedu

Odbojka 21. avg. 202122:20 > 22:405 komentara
Podeli:
CEV

Nemaju milosti odbojkašice Srbije. Izabranice Zorana Terzića zabeležile su drugu maksimalnu pobedu na Evropskom prvenstvu - pred 4.500 navijača u Beogradu savladale su Francusku 3:0 (25:14, 25:13, 25:16).

Srbija je slovila za velikog favorita protiv Francuske, ali selektor Zoran Terzić ništa nije prepuštao slučaju i na teren je poslao najjaču postavu.

Hrabro su počele Francuskinje meč, ali vrlo brzo je bilo jasno da nemaju šanse protiv svetskih i evropskih šampionki. Odlična je u polju bila Silvija Popović, razigravala je Maja Ognjenović srednjake, a nezaustavljiva je bila Tijana Bošković. Uhvatila je potom ritam i Bojana Milenković, koja je uz napad upisala i nekoliko blokova, pa se pitanje pobednika nijednog momenta nije dovodilo u pitanje.

Najbolja u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 20 poena, Bojana Milenković osvojila je 12. Na drugoj strani je Alimatu Ba je za set osvojila 4 poena, koliko i kapiten Elena Kazot.

Srbija u narednom kolu igra protiv Belgije u nedelju od 20 časova, dok će Francuska na teren ponovo u ponedeljak, kada će joj rival biti selekcija Bosne i Hercegovine.

Odvažno su meč počele Francuskinje, pa su parirale favorizovanom rivalu u uvodnim poenima. Ipak, odlična je u polju bila Silvija Popović, razigravala je Maja Ognjenović više svoje srednjake, pa je posle poena Milene Rašić bilo 8:5. Uhvatila je ritam Tijana Bošković, pa je posle njenog poena za 16:10, selektor Francuskinja već tražio drugi tajmaut.

Nije se menjao odnos snaga, pa je semafor brzo pokazao 20:11. Poslao je tada selektor Terzić na teren Saru Carić, koja je u postavi zamenila Bojanu Milenković. Prošla je mlađana srpska odbojkašica iz zadnje line za 23:14, da bi posle greške rivala Srbija imala i prvu set loptu. Realizovala ju je Tijana, pošto je loptu zakucala u teren i osvojila svoj deseti poen.

Sa dva bloka na početku drgog seta ‘plave dame’ su jasno stavile do znanja rivalkama da nemaju čemu da se nadaju ni u nastavku. Menjao je selektor Francuske, ali njegova ekipa nije imala odgovor na igru svetskih i evropskih šampionki. Na 11:4 je promenio dijagonalu Terzić i u igri su se našle Slađa Mirković i Ana Bjelica. Na 15:5 na teren je izašla i Stefana Veljković, koja je zamenila Minu Popović.

Dominirala je Srbija u svakom aspektu igre, ali selektor Terzić nije želeo da njegova ekipa posustane. Vratile su se u igru Tijana Bošković i Maja Ognjenović. Dominirala je u završnici Bojana Milenković, koja je uz dva vezana bloka donela prednost domaćem timu 22:8. Pustile su u nastavku ruku Francuskinje, te burno proslavile osvajanje destog poena blokom na Tijani. Ipak, nije dugo trajala serija ekipe Emila Rusoa. Prvu set za Srbiju iskoristila je Milenkovićeva.

Francuskinje su pružile veći otpor u nastavku, pa je početak trećeg seta doneo ujednačenu borbu. Ipak, posle bloka Milene Rašić srpski tim je poveo 8:6 i od tada nije dozvoljavao rivalu da se primakne. Pogađala je Tijana, a posle novog poena Mine bilo je 17:10. Kada je semafor pokazao 19:12, priliku je dobila i Katarina Lazović, koja je odmah osvojila naredni poen. Kontrolisale su potpuno ‘plave dame’ dešavanja na ternu, pa je u završnici ponovo na teren izašla i Sara Carić. As Lazovićeve doneo je prvu meč loptu dvostrukim uzastopnim šampionkama. Drugu je pretvorila u pobedu realizovanim pajpom.

Komentari

Vaš komentar