Bojić posle podviga: Sigurnim koracima idemo ka cilju

Podeli:
OSCG

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, uspela je posle pobede nad Luksemburgom – 3:0, da savlada i selekciju Portugalije, glavnog favorita u grupi sa 3:2 (21:25, 25:22, 25:20, 25:27, 15:13), pa sada ćeka 11. avgust, duel sa Islandom, ponovo u Kolašinu, sa realnim izgledima da stigne do trećeg uzastopnog šampionata Evrope. U drugom meču grupe, Luksemburg je pobedio Island sa 3:0.

U narednom kolu, Crna Gora 11. avgusta, na svom terenu u Kolašinu, igra protiv Islanda. Podsećanja radi, plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti sedam pobednika grupa i pet najboljih selekcija na koti dva.

“Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, iako su Portugalci bili veliki favoriti. Imali smo neverovatnu energiju i uz podršku navijača, uz kvalitet koji posedujemo, uspeli smo da stignemo do  velike pobede. Nema nikakve dileme da smo na dobrom putu ka Evropskom prvenstvu”, naglasio je jedan od junaka meča, Marko Bojić, pa nastavio:

OSCG

“Imali smo problema na početku meča jer je Portugalija igrala na izuzetno visokom nivou u oba smera. Uspeli smo da se adaptiramo, uspelu smo da podignemo igru na takođe vrhunski nivo. Bili smo agresivni u svim segmentima, verovali smo da možemo da stignemo do trijumfa i stigli smo do njega. Sada je najvažnije da ne dozvolimo euforiju, da spustimo loptu na zamlju, odigramo još jedan vrhunski meč, pobedimo Island i nastavimo sigurnim koracima ka ostvarenju cilja”.

OSCG

Utakmica između Crne Gore i Islanda na programu je 11. avgusta sa početkom u 18 časova. Poprište duela će biti Kolašin, a uoči treće runde, Crna Gora ima pet, Portugalija četiri, Luksemburg tri, a Island je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar