Budva bolja od Budućnosti, borba za tron se nastavlja

Podeli:
OK Budućnost
OSCG

Odbojkaši Budve pobedili su Budućnost u prvom meču finalne serije sa 3:1 (25:21, 23:25, 25:19, 25:14). Druga utakmica je na programu 9. aprila, a ekipa koja prva stigne do tri pobede, osvojiće titulu.

Najefikasniji u sastavu Budve, koja brani tron i koja je nedavno pobedila Budućnost u finalu Kupa Crne Gore, bili su Ivan Zvicer sa 17, Aleksandar Milojević i Aleksandra Zlobin sa po 13, odnosno Blažo Milić sa 12 osvojenih poena. Kod Budućnosti, bolji od ostalih, bili su Nemanja Peruničić sa 14, Đorđe Jovović sa 13 i Benjamin Hadžisalihović sa 10 osvojenih poena.

Tokom prvog seta, Budvani su kontrolisali dešavanja na parketu. U samoj završnici ovog perioda igre, ušli su sa viškom od četiri poena, a stečeni kapital su ljubomorno čuvali do kraja – 25:21.
Budućnost nije ni pomišljala na predaju. Podgoričani su uspeli da podignu nivo igre, vodili su sa 18:14 i 21:15. Delovalo je da sigurnim koracima idu ka izjednačenju, ali je Budva, serijom 5:0, uspela da stigne do neizvesne završnice. Usledio je rat nerava, u kojem je više snage, koncentracije i sreće, imala ekipa Budućnosti – 25:23.

Borba je nastavljena i u trećem setu. Budva je bolje otvorila ovaj period igre, pa je pobegla na 12:7. Podgoričani su nastojali da uhvate priključak i stignu do neizvesne završnice trećeg seta, ali Budvani to nisu dozvolili – 25:19.

Na krilima odlične igre u trećem setu, Budvani su dominirali u četvrtom, vodili su sa 20:11, a na kraju, na semaforu je pisalo 25:14.

Drugi meč finalne serije na programu je 9. aprila, a prednost domaćeg parketa, imaće ekipa Budućnosti.

 

Komentari

Vaš komentar