Budva bolja od Budućnosti, odbranila duplu krunu

Odbojka 16. apr. 202119:13
Podeli:
OK Budva
OSCG

Odbojkaši Budve odbranili su duplu krunu u Crnoj Gori. U četvrtom meču finalne serije, Budvani su u Podgorici pobedili Budućnost sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:21) za konačnih 3-1.

Prevagu na tasu Budve, doneli su Miodrag Jelić sa 12, Milutin Pavićević sa 11, Blažo Milić sa 10 i Maksim Mihailov sa devet osvojenih poena. Kod Buudućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Nemanja Peruničić sa 12, Đorđe Jovović sa devet i Matija Ćinćur sa osam osvojenih poena.

Ljubitelji odbojke imali su priliku da prate zaista sjajnu finalnu seriju. Budva, koja je u finalu Kupa, pobedila Budućnost sa 3:0, bolje je počela borbu za titulu, pa je posle dva meča vodila sa 2-0 (3:1, 3:2).

U trećem duelu, Budvani su vodili u setovima sa 2:0, ali je Budućnost uspela da stigne do petog seta i pobede, pa se serija vratila u glavni grad Crne Gore.

Ponovo je Budva vodila sa 2:0, Budućnost je nastojala da stigne do novog preokreta, do novog podviga, do majstorice, ali su Budvani očigledno izvukli pouke iz prethodnog duela, pa su više nego zasluženo uspeli da sačuvaju duplu krunu.

Sada se pažnja usmerava ka borbi za titulu u konkurenciji odbojkašica, gde Luka Bar vodi protiv gradskog i velikog rivala, ekipe Galeba sa 2-1 u finalnoj seriji.

Komentari

Vaš komentar