Crna Gora i dalje sanja novu stranicu istorije

Odbojka 11. maj. 202112:23
Podeli:
CEV

Odbojkašice Crne Gore doputovale su u slovačku Nitru gde će od 13. do 15. maja igrati drugi kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo.

Podsećanja radi, izabranice Nikole Masoničića, su na prvom turniru u Podgorici, pobedili selekciju OS Kosova sa 3:0, poražene su od Finske sa 3:2 i Slovačke sa 3:0. Uoči odlučujućih mečeva za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta, Slovačka ima devet, Finska pet, Crna Gora četiri, a selekcija OS Kosova je bez bodova.

Plasman na šampionat Evrope obezbediće dve selekcije iz grupe, a Crna Gora prvo igra sa Slovačkom, zatim sa Finskom i na kraju sa selekcijom OS Kosova.

Već sada je gotovo izvesno da će meč protiv Finske nositi prefiks biti ili ne biti. Da bi odbojkašica Crne Gore ostvarile san i izborile prvi plasman na veliko takmičenje u istoriji, moraće da pobede Finsku sa 3:0 ili 3:1.

“Atmosfera u timu je odlična. U ovom trenutku mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage. Dale smo sve od sebe i na turniru u Podgorici, ali protiv Finske nismo imale dovoljno sreće da stignemo do pobede, a protiv Slovačke je nedostajalo malo iskustva. U Slovačkoj imamo tri meča. Prvi je protiv domaćina turnira i najbolje selekcije u grupi, ali nastojaćemo da stignemo do pozitivnog rezultata. Po svemu sudeći duel sa Finskom će biti presudan kada je reč o plasmanu na šampionat Evrope. Uz borbu do poslednjeg daha, maksimalnu koncentraciju i malu dozu sreće, koja će nadam se ovoga puta biti na našoj strani, možemo da stignemo do cilja”, naglasila je Tamara Roganović, tehničar reprezentacije Crne Gore.

Crna Gora prvi meč na turniru u Nitri igra 13. maja protiv Slovačke sa početkom u 17 časova i 30 minuta. Dan kasnije je na programu duel koji će nositi prefiks biti ili ne biti, protiv Finske. Za kraj sledi utakmica protiv selekcije OS Kosova u kojoj je Crna Gora apsolutni favorit.

Do ostvarenja sna, odnosno do plasmana na prvo veliko takmičenje u istoriji, kada je ženska odbojkaška reprezentacija u pitanju, pokušaće da stignu: Tehničari: Tamara Roganović, Marija Šušić; Primači servisa: Jelena Cvijović, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Dušanka Petrović; Korektori: Nikoleta Perović, Nevena Vukčević; Srednji blokeri: Ana Veljković, Saška Đurović, Mina Dragović; Libera: Melisa Cenović, Lana Labović.

U stručnom štabu naše selekcije, osim selektora Nikole Masoničića, biće i pomoćni treneri Predrag Đonović, Marko Radusinović, Zlatko Ćaćić, kondicioni trener Vladan Mihailović i fizioterapeut Tanja Savović.

Komentari

Vaš komentar