De Đorđi: Rezervisti su pokazali da smo prava ekipa

Odbojka 20. sep. 202111:18
Podeli:
Ferdinando De Đorđi
AP Photo/Czarek Sokolowski

Ferdinando De Đorđi će 10. oktobra napuniti 60 godina, a nema sumnje da je najlepši rođendanski poklon dobio u nedelju - evropsko zlato od svojih mladih Azura, koji su na opšte iznenađenje odbojkaške javnosti trijumfovali na 32. Evropskom prvenstvu.

Iskusni strateg, nekada i veliki odbojkaški as i član čuvene generacije „Fenomena“, sjajno je predvodio Italiju, koja je i bez Zajceva, Huantorene, Pjana, Kolaćija, Kovara i Vetorija došla do sedme evropske titule, prve posle 2005. godine.

Povezane vesti

Sreća je ogromna, toliko željena pobeda došla je na kraju stvarno teškog prvenstva, na kojem su momci dugo patili, ali nikada nisu odustali„, pričao je De Đorđi, posle pobede u finalu nad Slovenijom, rezultatom 3:2.

Pokazali smo da smo prava ekipa! Naš tim je znao kako da promeni svoju igru u najtežim trenucima. Činjenica da su svi rezervisti koji su ušli, dali doprinos u pobedi, najočitije potvrđuje moje reči. Oni su dokaz da imamo sjajan tim„, rekao je Fefe De Đorđi.

Italijani su na putu do zlatne medalje ostvarili svih devet pobeda. U četvrtfinalu su savladali Nemačku, u polufinalu Srbiju, a u finalu Sloveniju. Imali su i najkorisnijeg igrača Šampionata (MVP), kapitena Simonea Đanelija.

Komentari

Vaš komentar