Ekskluzivno: Terzić u Fenerbahčeu do 2024. godine

Odbojka 14. jan 202116:092 komentara
Podeli:
Zoran Terzić i Igor Kokoškov
Foto: Privatna arhiva

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske selekcije Srbije, potpisao je novi trogodišnji ugovor sa ženskom ekipom Fenerbahčea, koji će trajati do kraja sezone 2023/24.

Samo jedan razgovor sa prvim čovekom Fenerbahčea Alijem Kočom doneo je dogovor, pa će Terzić ostati na kormilu „žuto-crnih”, sa željom da se osvajaju trofeji, koji se već nekoliko sezona čekaju u klupskim vitrinama.

Potpisao sam ugovor do kraja sezone 2023/24, a da li će on biti moj najuspešniji i najvredniji, saznaćemo kad istekne. Trofeji su nešto što se računa, a ne novac, koji ću zaraditi”, ističe Terzić i nastavlja.

Povezane vesti

U toku je moja treća sezona i priznajem da i meni nedostaju trofeji, iako smo generalno svi zadovoljni saradnjom. Da bi rezultati bili malo bolji, fale neke stvari vezane za izgled ekipe, ali i nešto kvalitetnija medicinska nega za devojke.

Pojedini mediji su već spekulisali oko sastava Fenerbahčea za narednu sezonu, pa se dovode Paola Egonu, Zehra Guneš, novi primač, još jedan libero…

Prvo, dobio sam ogromnu podršku prvog čoveka kluba i mogu slobodno da kažem da novac nije problem. Da li ćemo potrošiti rekordnu svotu u prelaznom roku, da li će to biti možda i najveći budžet u istoriji kluba, zavisi i od toga ko će sve želeti da dođe u Fenerbahče. Što se tiče Paole Egonu, ona je dobila ponudu, čekamo njen odgovor. Vodili smo razgovor i sa Zehrom Guneš, mnogo bi nam značila na poziciji srednjeg blokera. Za sada je jedino tačno da dolazi iskusni libero Gizem Orge iz Vakifbanka.

Da li je bilo pokušaja da dovedete Tijanu Bošković?

Jeste, nažalost, ona je odbila našu ponudu, ostaje u Ezadžibašiju. Tijana je, logično, bila moja prva želja. Žao mi je zbog toga, ali to je posao, život ide dalje.

Kakvi su ciljevi Fenerbahčea do kraja sezone, možete li da se uključite u borbu za neki trofej?

Ovo je treća sezona u kojoj sam u Fenerbahčeu i rekao sam baš gore da mi nedostaju trofeji. Učinićemo sve da do njih i dođemo. Imali smo dosta problema sa širinom rostera, ako jedna igračica nije u stroju, stvara se ogroman problem, jer nemamo pravu zamenu. Čini mi se da rezultatski stojimo veoma dobro, sa samo dva poraza, na drugom mestu.

Koliko vam znači dolazak Amerikanke Kelsi Robinson?

Ona će moći da zaigra u drugom delu prvenstva, od 23. januara i derbija sa Galatasarajem. Značiće nam puno, znamo već kakva je igračica, kakav je čovek, jer nam je donela i kvalitet i energiju.

Jedan od prvih ljudi koji vam je čestitao na potpisivanju novog trogodišnjeg ugovora bio je i selektor košarkaša Srbije, ali i trener Fenerbahčea, Igor Kokoškov?

Da, bio sam na utakmici Evrolige između Fenera i Baskonije i upoznao sam Igora, koji je jako prijatna osoba, Ostavio je na mene izuzetno pozitivan utisak. Neće biti puno vremena za druženje, ali mi je drago da je tu i trudićemo se da se ipak viđamo malo češće”, dodao je Terzić.

Komentari

Vaš komentar