EP (Q): Češka slavila protiv BiH u Zenici

Odbojka 14. maj. 202122:47
Podeli:
CEV

Odbojkašice Bosne i Hercegovine odigrali su dobar meča protiv Češke na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo u Zenici, ali su posle velike borbe poražene sa 3:1 (19:25, 25:22, 25:9, 25:14).

Prevagu na tasu Češke, koja ima maksimalan učinak i koja je obezbedila mesto na šampionatu Evrope, donele su Gabrijela Orvosova sa 24, Veronika Trnkova sa 14, Andrea Kosionova sa 13 i Mikaela Mlejnikova sa 12 osvojenih poena. Kod Bosne i Hercegovine, raspoložene za igru u napadu, bile su Edina Begić sa 14, odnosno Jelena Mladenović i Anđelka Radišković sa po 12 osvojenih poena.

Nakon prve runde na turniru u Zenici, odnosno tri runde, na turniru u Letoniji, Češka ima 12 bodova, BiH i Slovenija po šest, a Letonija je bez bodova. U narednom kolu snage će odmeriti Češka i Slovenija, odnosno BiH i Letonija, a meč odluke za plasman na šampionat Evrope, igraće se u poslednje kolu kada će na parket izaći selekcije Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Domaćin drugog kvalifikacionog turnira, Bosna i Hercegovina je u prednosti, s obzirom da je u Letoniji, pobedila Sloveniju sa 3:0.

 

Komentari

Vaš komentar