EP (Q): Crna Gora stigla do cilja

Odbojka 14. maj. 202122:04 > 22:361 komentar
Podeli:
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore
CEV

Odbojkaši Crne Gore pobedili su Azerbejdžan sa 3:1 (25:16, 25:12, 20:25, 26:24), pa su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo.

Raspoloženi za igru u napadu u sastavu Crne Gore bili su Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Aleksandar Minić sa po 14, odnosno Blažo Milić sa osam osvojenih poena. Kod Azerbejdžana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Agil Aghadze sa 16 i Andrej Vasiljenko sa 14 osvojenih poena.

Izabranike Veljka Bašića sada očekuje duel sa daleko slabijom selekcijom Gruzije, a zatim i meč odluke, kada je reč o osvajanju prvog mesta u grupi, protiv selekcije Grčke.

Međutim, odmah treba naglasiti da je Crna Gora pobedom nad Azerbejdžanom obezbedila drugo mesto u grupi, da na tabeli najbolje plasiranih selekcija na koti dva, ima sedam bodova što je nedostižno za ostale selekcije, pa je mesto na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta obezbeđeno.

Međutim, odbojkaši Crne Gore maksimalno su fokusirani i odlučni u nameri, da na turniru koji se igra u Podgorici, ostvare sve tri pobede, da osvoje prvo mesto u grupi, pa da u velikom stilu stignu na drugo veliko takmičenje u istoriji.

Podsećanja radi, na prošlom Evropskom prvenstvu, Crna Gora je prigrabila epitet prijatnog iznenađenja, a malo sreće i iskustva je nedostajalo da stigne do druge faze takmičenja, iako je bila debitant na velikoj evropskoj sceni.

 

Komentari

Vaš komentar