EP (Q): Crna Gora deklasirala Luksemburg

Podeli:
OSCG

Izabranici Ivana Joksimovića, odbojkaši Crne Gore, sjajno su počeli kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo. Crna Gora je u Kolašinu pobedila Luksemburg sa 3:0 (25:15, 25:14, 25:17).

Raspoloženi za igru u napadu, kod Crne Gore, bili su Rajko Strugar sa 17, Marko Bojić sa 14, Ivan Zvicer sa 13 i Blažo Milić sa 10 osvojenih poena. Kod Luksemburga, bolji od ostalih, bili su Janik Erpelding sa 11 i Džeremi Fejt sa devet osvojenih poena.

OSCG

Crna Gora je dominirala od prvog do poslednjeg minuta meča, a pobeda dobija na težini, jer je na osnovu procena Luksemburg glavni konkurent selekciji Crne Gore kada je reč o osvajanju drugog mesta u grupu, jer Portugalija slovi za velikog favorita.

Upravo je Portugalija naredni rival selekciji Crne Gore. Utakmice je na programu 7. avgusta, takođe u Kolašinu sa početkom u 17 časova i 30 minuta. Crna Gora će i Island ugostiti u trećem kolu, a ovaj meč je na programu 11. avgusta.

OSCG

Podsećanja radi, plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti pobednici sedam kvalifikacionih grupa i pet najbolje rangiranih selekcija na koti dva. Crna Gora je osvojila tri kapitalno vredna boda, a sada sledi duel sa fovoritom u grupi, selekcijom Portugalije. Ostao je utisak da Crna Gora, ukoliko ponovi partiju koju je prikazala protiv Luksemburga, ima šta da traži i u meču koji sledi.

 

Komentari

Vaš komentar