EP (Q): Crna Gora nadigrala Grčku za kotu jedan

Odbojka 16. maj. 202121:30
Podeli:
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore
Foto: OSCG

Odbojkaši Crne Gore ispunili su obećanje koje su dali pre početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izborili su mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, osvojili su prvo mesto u grupi.

Izabranici Veljka Bašića su u odlučujućem meču za prvo mesto, nadigrali selekciju Grčke sa 3:0 (25:15, 25:21, 25:23).

Prevagu na tasu Crne Gore doneli su Vojin Ćaćić sa 15, Aleksandar Minić sa 14 i Ivan Zvicer sa 13 osvojenih poena. Kod Grčke, raspoloženi za igru u napadu, bili su Atanasios Protopsaltis sa 14 i Haralampos Andreopulos sa devet osvojenih poena.

Podsećanja radi, odbojkaši Crne Gore su na prvom kvalifikacionom turniru u Tbilisiju pobedili Azerbejdžan (3:1), Gruziju (3:0), a poraženi su od Grčke (3:2). Usledio je turnir u Podgorici, a već posle prvog kola i pobede nad Azerbejdžanom (3:1) mesto na šampionatu Evrope je obezbeđeno.

Međutim, izabranici Veljka Bašića nisu želeli da stanu, želeli su da ispune obećanje koje su dali, da osvoje prvo mesto u grupi i uspeli su u tome. Savladali su Gruziju i Grčku sa po 3:0, pa sada čekaju žreb za drugo uzastopno Evropsko prvenstvo koje će biti organizovano u Poljskoj, Estoniji, Češkoj i Finskoj.

Podsećanja radi, u prvom učešću na šampionatu Evrope u istoriji, Crna Gora je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja, a samo malo sreće i iskustva je nedostajalo da izabranici Veljka Bašića stignu do druge faze takmičenja.

Nema nikakve dileme da će upravo druga faza takmičenja, biti cilj kojem će težiti Crna Gora na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar