EP (Q): Crna Gora nije uspela da san pretvori u javu

Odbojka 14. maj. 202119:30 > 22:02
Podeli:
ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore
CEV

Odbojkašice Crne Gore nisu uspele da san pretvore u javu.

Poražene su od Finske na kvalifikacionom turniru u slovačkoj Nitri sa 3:1 (22:25, 25:22, 25:16, 25:22), pa od plasmana na prvo veliko takmičenje kada je ženska reprezentacija u pitanju, za sada nema ništa.

Najefikasnije u sastavu Slovačke bile su Salia Karhu sa 16, Pia Karhonen sa 13 i Daniela Oman sa 12 osvojenih poena. Kod Crne Gore, bolje od ostalih, bili su Nikoleta Perović sa 13, Ana Veljković sa 11 i Dušanka Petrović sa osam osvojenih poena.

Izabranice Nikole Masoničića, odbojkašice Crne Gore odlično i hrabro su počele meč protiv Finske. Tokom prvog seta se igralo po principu poen za poen, sve do same završnice, kada je Crna Gora od 22:22, u režiji Nikolete Perović i Jovane Cvijović napravila seriju od 3:0, za 25:22.

Velika borba je nastavljena i u drugom setu. Crna Gora je uspela da pobegna na 12:8, a Finska stigla do 13:13. U završnici ovog perioda igre, Finska je pobegla na 23:20, a zatim sačuvala prednost – 25:22.

Usledio je treći set, set u kojem je na parketu postojala samo jedna selekcija – Finska. Pitanje pobednika u ovom periodu se nije postavljalo ni jednog trenutka, Finska je dobila treći set sa 25:16 i u tom trenutku je bilo jasno da je zajedno sa selekcijom Slovačke obezbedila plasman na šampionat Evrope.

Crna Gora, koja je bila oslabljena u kvalifikacija, nije uspela da ostvari san i stigne do prvog velikog takmičenja u istoriji. Međutim, treba naglasiti da ženska odbojka u Crnoj Gori ima široku bazu i veliki potencijal, pa nije pitanje da li će, nego kada Crna Gora uspeti da ispiše novu stranicu istorije.

Naravno da ostaje žal za propuštenom prilikom u ovim kvalifikacijama, jer bi situacija verovatno bila znatno drugačija, da je selektor Nikola Masoničić mogao da računa na sve odbojkašice koje je pozvao na okupljanje pre početka kvalifikacija, ali….

 

Komentari

Vaš komentar